in english deutsch
  • Bejelentkezés, regisztráció
AUTÓFELSZERELÉS SHOP
Telefon: +36 1 801 4210
Bevásárlókosár Bevásárlókosár
0 termék a kosárban
kosárhoz » pénztár »

vásárlási feltételek

1. Bevezetés

Az alább részletezett Általános Vásárlási Feltételek (a továbbiakban Általános Feltételek) kizárólag az egymással kölcsönös szerződésben álló felekre vonatkozik. Egyrészről a dunaauto.hu honlap használóira, (továbbiakban "Vevő"-ként szerepel), másrészről a Duna Autó Zrt kereskedelmi cégre, (cím: 1037 Budapest, Zay u. 24, cégjegyzékszám: 01-10-043065, adószám:12135790-2-44) a továbbiakban "Duna Autó"-ként szerepel, között.
A kereskedést az itt felsorolt általános feltételek szerint bonyolítjuk. A Duna Autó Zrt. fenntartja a jogot az általános feltételek módosítására, melyeket minden esetben megjelentet a honlapján, így a Vevőnek minden vásárlás előtt újra el kell olvasni a dunaauto.hu általános feltételeit. A honlapon leadott minden rendelésre a leadásának dátumakor érvényben lévő Általános Feltételek érvényesek. Érvényesített rendelés esetén a Vevő az itt elolvasott feltételeket feltétel nélkül elfogadja.

2. Rendelés

Kettő rendelési forma áll az Ön rendelkezésére:
- interneten keresztül a http://dunaauto.hu/autofelszereles honlapon, éjjel-nappal a hét minden napján.
- ügyfélszolgálatunknál személyesen hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között.

3. Termékinformáció

A Duna Autó Zrt. mindent megtesz a termékek alapvető tulajdonságainak minél hitelesebb feltüntetése érdekében. Ezt a partnerek, illetve a beszállítók által adott termékleírások illetve a termékről készült fényképek publikálásával valósítjuk meg.

4. Árak

A honlapon megadott eladási árak Forintban vannak megadva és tartalmazzák az általános forgalmi adót (ÁFA), de szállítási költség nélkül értendőek. A kiszállítás költségei a megrendelőt terhelik, mely a számlázáskor, a kiválasztott termékek mellett többlet költségeként szerepelnek.

A Duna Autó Zrt-nek jogában áll bármelyik pillanatban módosítani az árait. A Duna Autó Zrt. a termékek értékesítésénél a rendelés pillanatában honlapon szereplő árat vesszük figyelembe.
Tájékoztatjuk, hogy hibás, túlságosan alacsonynak tűnő ár (áron aluli összeg) esetén, bármi legyen is a hibás ár megjelenésének oka (informatikai probléma, emberi vagy műszaki hiba...), a rendelést töröljük, még akkor is, ha az már előzőleg érvényesítve lett.

5. Rendelkezésre állás

Megrendelését a termék raktáron való rendelkezésre állásának megfelelően teljesítjük. Ha az Ön által megrendelt áru a raktárkészletünkben nem áll rendelkezésre, akkor e-mailben 48 órán belül értesítjük és megadjuk, hogy milyen határidővel tudjuk a kiszállítást teljesíteni.
Ha több árut rendel, és közülük vannak olyan termékek, melyek ideglegesen nem állnak rendelkezésre raktárkészletünkön, akkor az alábbi esetek között választhat:
1. kiszállítjuk a rendelkezésre álló árukat és a fennmaradó áruk kiszállításánál a szállítási árat nem számoljuk fel.
2. A hiányzó áru helyett, annak megfelelő másik, rendelkezésre álló terméket ajánlunk fel Önnek, és amennyiben az megfelelő, végrehajtjuk a kiszállítást.
3. Az eredeti termék késleltetett kiszállítási ideje nem megfelelő, vagy a helyettesítő termék nem megfelelő, akkor a hiányzó áru értékét visszatérítjük Önnek.

6. Szállítás

A honlapon vásárolt termékeket az ország egész területére kiszállítjuk. A Duna Autó Zrt. a postafiókba történő kiszállítást nem vállalja.

Termékét arra a címre szállítjuk ki, melyet rendeléskor megadott.

Egy darab termék minimális kiszállítási díja: 1 067 Ft (bruttó).

A megrendeléskor "Raktáron" jelzéssel ellátott termék kiszállítása a megrendelés átfutása és a futárszolgáltatók első megjelenése közötti időtartam 2 lépésből áll össze:
1. a 48 órán belüli kiszállítási mód = fizetés elfogadása + rendelésének elkészítése + futárszolgáltató általi átvétel
2. A "Megrendelés elküldése" után munkaidőben 2 órán belül értesítjük a kiszállítás várható első időpontjáról.

A Duna Autó Zrt mindent megtesz annak érdekében, hogy a honlapon feltüntetett szállítási határidőket betartsa. Mindazonáltal nem tudjuk a felelősséget vállalni a szállítás során történő, a szállítási szerződésen kívül álló harmadik fél által vagy az Ön által vagy egy előre nem látható és kivédhetetlen ok által okozott késedelemnek, illetve a csomag elvesztésének következményeiért. Ha a csomag nem érkezik meg a megadott időn belül, akkor vizsgálat indul a szállítóvállalatnál a körülmények tisztázására, ami több napot is igénybe vehet.. Ez idő alatt semminemű visszatérítés, illetve visszaküldés nem lehetséges. A csomag kézhezvételekor ajánlatos leellenőrizni, hogy a kiszállított áru pontosan megegyezik-e a megrendelt áruval, eltérés esetén az átvételi szelvényen kézírással pontosan fel kell tüntetnie az eltéréseket. és aláírással hitelesíteni. Ha a kézhez vett áru nem egyezne meg a megrendelt termékkel, akkor - az alkalmazott, érvényben lévő garanciákra vonatkozó bárminemű következmény nélkül - azt tanácsoljuk, hogy a lehető leghamarabb levélben is jelezze a Duna Autó Zrt irányába postai úton, vagy e-mailben.
A termék visszaküldését csak akkor fogadjuk el, ha a termék az eredeti állapotban, megfelelő csomagolásban és kiegészítőkkel együtt, a használati kézikönyv kíséretében küldi vissza. Jogos visszaküldés esetében a Vevő választhat a termék megjavítása vagy kicserélése között, kivéve ha a választott opció jelentős többletköltséget vonna maga után egy másik lehetséges opcióhoz képest. Biztonsági okokból, minden bankkártyás rendelés ellenőrzés alá kerül. Hogy rendelését érvényesesnek tekinthessük, bizonyos esetekben kiegészítő adatok kérhetőek.
Így arra kérjük, hogy a késés elkerülése érdekében adja meg a következő adatokat:
- a fizető fél e-mail címe (magán vagy munkahelyi)
- a fizető fél telefonszáma (magán vagy munkahelyi, ahol a nap folyamán elérhető),

Előre is elnézést kérünk, ha estelegesen információkérés okán zavarjuk, de ez az ügyfelek biztonsága érdekében történik, a bankkártyával való visszaélések elkerülése végett.

7. Biztonságos fizetés

A bankkártya adatok megadása és a bankkártyás fizetés az ERSTE BANK HUNGARY ZRT. oldalán történik. A Bank a kártya adatokat a bolt/kereskedő felé nem továbbítja.
Az ERSTE BANK HUNGARY ZRT. rendszere az adatforgalmat minimum 128 bites titkosító kulccsal rejtjelezett csatornán bonyolítja, és egyéb titkosítási eljárást is alkalmaz.
Rendelés érvényesítése: az Internetes fizetések biztonságossá tétele érdekében a Duna Autó Zrt. kötelezettséget vállalt a rendelés leadásakor megadott adatok megbízhatóságának ellenőrzésére. Cégünk a fogyasztók érdekeinek védelmére az Internetes fizetési módokkal történő visszaélések ellen kíván küzdeni. Következésképpen előfordulhat, hogy az online fizetések biztosításáért felelő Osztályunk bizonyos esetekben további információkat (mint például: személyi igazolvány fénymásolata, lakcím-igazolás) kér majd Öntől vásárlása érvényesítéséhez és a csomag kiszállításához. Tájékozatjuk tehát, hogy ebből adódóan a vásárlás érvényesítése és a kiszállítás néhány nappal elcsúszhat. Amennyiben nem teszi lehetővé vagy visszautasítja az ellenőrzést, a Duna Autó Zrt kénytelen lesz rendelését törölni. Értesítjük Önt, hogy a fizetések biztonságossá tétele érdekében vállalt kötelezettségeinknek megfelelően a Duna Autó Zrt ellenőrzi a rendelés közben rögzített adatok megbízhatóságát.
A rendelés határidőn belül történő kiszállítása érdekében kérjük tehát, adjon meg egy vezetékes telefonszámot, amelyen felvehetjük Önnel a kapcsolatot, erősítse meg a rendeléskor megadott információkat vagy még a nap folyamán küldje vissza a kért dokumentumokat.

8. Visszavonási jog elégedetlenség esetén

A 2002. évi XXXVI Törvény értelmében 8 munkanap áll az Ön rendelkezésére, hogy visszaküldje azt a terméket, amely nem felelt meg elvárásainak. A csomagot a saját költségére küldheti vissza a számla és a megfelelően kitöltött és aláírt, visszaküldési szelvény kíséretében.
Kérjük, hogy a terméket ajánlottan vagy tértivevénnyel, értékbiztosítással adja fel, arra az esetre, ha terméke elveszik, károsodik, vagy megrongálódik. A visszaküldés költsége minden esetben a vevőt terheli.
Csak az új, hiánytalan termékeket fogadjuk el (kiegészítők, használati utasítás), az eredeti csomagolásban visszaküldve. A hiányos, megrongált, károsodott vagy összepiszkolt termékeket nem vesszük vissza.
A megadott határidők a termék kézbesítési napjától számolandók.
Ehhez a visszavonási joghoz Önnek feltétel nélküli joga van, kivéve a szállítási költséget, mely Önt terheli.
Amennyiben a rendeléstől való elállás esetén a termék technikai vizsgálatára kerülne sor, a Duna Autó Zrt megtesz mindent, hogy a lehető leggyorsabban megtörténjen a visszatérítés. Az erre vonatkozó határidő a terméken végzett technikai vizsgálat gyorsaságától függ, de maximum 3 hét.
A visszafizetés banki átutalással történik. Amennyiben a rendelést banki vagy postai utalással fizette, nemzetközi banki adatai szükségesek a visszatérítéshez. Ezt e-mailben fogjuk Öntől kérni.

9. Visszaküldés

A termékek visszaküldése kizárólag futár szolgáltatói úton lehetséges. Figyelem, a visszaküldés költsége a vevőt terheli, kivéve, ha a kiküldött termék nem egyezik meg a megrendelt termékkel. (A szállítás a vevő kockázatára történik.)

10. Termékgarancia

A Honlapon értékesített termékekre a Duna Autó Zrt az alábbi hatályos törvényeknek és rendeleteknek felel meg:
49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet a fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézéséről
151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról
A törvényes megfelelőségi garancia értelmében a Duna Autó Zrt kötelezettséget vállal a rendelt termékek kiszállítására a megkötött vásárlási szerződésnek megfelelően, illetve a szállításkor már létező, esetleges megfelelőségi hiányosságokat pótolja.
A szerződés betartásához a termékek a következő feltételeknek kell megfeleljenek:
1) a rendeléskor a termék meg kell feleljen a Honlapon megjelenő leírásnak;
2) a termék használható kell legyen azokban a szokásos alkalmazási körökben, amelyekben az azonos típusú termékek használhatók, illetve bármely más speciális, a Vásárló által keresett alkalmazási körben, amelyről a Vásárló a Duna Autó Zrt-t a rendelés előtt tájékoztatta, és a cég azt határozottan elfogadta.
3) a terméknek ugyanazt a szokásos minőséget és szolgáltatást kell nyújtania, amelyet a hasonló típusú termékek képesek és amelyeket a fogyasztó ésszerűen elvárhat, a termék típusát és a Honlapon megadott jellemzőket figyelembe véve.
Abban az esetben, ha hibás terméket kerül kiszállításra, annak javításáról a Duna Autó Zrt gondoskodik a vásárlót terhelő költségek nélkül.
Felhívjuk figyelmét arra, hogy a jelen törvényes garancia minden olyan megfelelőségi hiányosság esetében érvényes, amely a termék kiszállításától számított 1 éven belül jelentkezik.
Bármely, a terméknél jelentkező probléma esetében azt javasoljuk, hogy a hibás termékhez mellékelje a hozzá tartozó jótállási jegyet, amelyet a szállításkor kapott és a számlát.
Másfelől felhívjuk figyelmét arra, hogy a törvényes garancia nem, illetve csak részlegesen alkalmazható a következő esetekben:
- a készüléken külső okból keletkezett kár javítása esetében (például baleset, ütés, villámcsapás, áramingadozás, oxidáció, homok jelenléte...),
- a vásárló hibájából, például a gyártó által meghatározott követelményeknek nem megfelelő használat vagy telepítés esetén,
- a készülék tartósságára káros hatással levő használat esetében
- minden olyan megfelelőségi hiányosság esetében, amelyről a vásárló a megrendelés pillanatában már tudott.
A termékgyártók által kiadott kereskedelmi garanciák (meghibásodott termék).
A törvényes garanciákon kívül, a Honlapon értékesített néhány termékre a gyártói garanciák időtartama és köre a terméktől és a márkától függően változhat.

Általában véve a gyártói garanciák a következő esetekben nem érvényesíthetők:
- a termékek rendellenes vagy nem megfelelő használata;
- a gyártó által nem jóváhagyott szerelő által végzett javítás;
- A gyártó által meghatározott (kizárt) alkatrészek esetében
- a készüléken külső okból keletkezett károk (például baleset, külső vagy belső ütés, villámcsapás, áramingadozás, oxidáció, homok jelenléte...).
Kérjük tehát, hogy figyelmesen olvassa át a termékekkel szállított használati utasítást és a termékhez járó gyártói garanciák kikötéseit.
A Duna Autó Zrt. semmiképpen nem tehető felelőssé, ha a gyártó a fent megjelölt okokból kifolyóan visszautasítja a garancia érvényesítését.
Amennyiben a gyártói garancia nem alkalmazható, a javítás a gyártó által kiállított árajánlat tárgyát képezi. A gyártónak jogában áll az adminisztratív költségeket a vásárlóra hárítani, amennyiben Ön a termék visszaküldését kéri az árajánlatban javasolt javítási munkák elvégzése nélkül. Önnek jogában áll a termékről plusz költségek felszámolása nélkül lemondani.

11.Felelősség

A Duna Autó Zrt. semminemű felelősséget nem vállal a megkötött szerződés be nem tartása esetén, a magyar jogszabályokban feltüntetett esetekben továbbá a Vevő hibájából illetve előre nem látható és ki nem küszöbölhető harmadik személy által okozott szerződésszegés esetében. A Duna Autó Zrt. nem vállal felelősséget a Honlapon árult termékek nem rendeltetésszerű használatából kifolyó kárért.

12.Megjegyzés, fogyasztói vélemény

A Duna Autó Zrt. marketing csapata az összes fogyasztói véleményt figyelemmel követi. Amennyiben egy megjegyzés sérti a jogi vagy etikai előírásokat (reklám, inzultálás, rágalmazás, nem odaillő megjegyzés stb.), a Duna Autó Zrt visszautasíthatja, vagy megváltoztathatja az adott megjegyzést.

13. Személyes adatok védelme
A Duna Autó Zrt. részletes adatvédelmi nyilatkozata az alábbi hivatkozásra kattintva tekinthető meg: Adatvédelmi nyilatkozat

munkatársaink

Bato Péter - Autós Bolt, tartozék értékesítő

Bató Péter
tartozék értékesítő
Tel.: +36 1 801 4210
Mob.: +36 20 579 8461
E-mail küldés

gyártók

újdonság

Elfogadott bankkártyák
Speciális ajánlat    |    Online termékek    |    Kosár    |    Regisztráció    |    Bejelentkezés
Copyright © 1989-2013 Duna Autó Zrt.    Kapcsolat    |    Adatvédelem    |    Vásárlási feltételek